Przepis konkursowy

ROLADA SZPINAKOWA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Jajka, 4sztuki
Masło, 1łyżeczka
Mąka pszenna, 1łyżka
Serek Almette śmietankowy, 2sztuki
Czosnek, 4ząbki
Łosoś w plastrach, 400g
Sól,
Pieprz,
Szpinak baby,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Agnieszka (Sejny)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła. Podsmażamy wcześniej umyty szpinak z czterema wyciśniętymi ząbkami czosnku, lekko solimy i pieprzymy, odsączamy na sitku i odstawiamy na bok aby ostygło . Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywną pianę (dodać szczyptę soli). Pianę dodajemy do szpinaku, wsypujemy łyżkę mąki i mieszamy. Całość wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 stopniach. Przestygnięty placek smarujemy serkiem Almette , na to układamy plastry wędzonego łososia tak aby pokrył całość. Zwijamy ostrożnie jak roladę. Owinąć folią i włożyć do lodówki na minimum 3 godziny, aby całość się przegryzła. SMACZNEGO.
GULASZ Z MLECZKIEM KOKOSOWYM NA KOPCZYKACH Z RYŻU
GULASZ Z MLECZKIEM...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 21
CIASTO Z CIEPŁYMI LODAMI
CIASTO Z CIEPŁYMI LODAMI
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 6
Pleśniak z malinami
Pleśniak z malinami
30-60 min. 6 średni
Głosów: 9
Sernik Złota Rosa
Sernik Złota Rosa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 730
Fantazja
Fantazja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 785
Ciasto z budyniem czekoladowym i kokosem
Ciasto z budyniem...
30 min. 2 średni
Głosów: 1653