Przepis konkursowy

PIKANTNA ZUPA KOKOSOWA Z SOCZEWICĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
2 łyżeczki pasty curry,
łyżka oliwy,
1l bulionu,
400ml mleczka kokosowego,
1 szkl. czerwonej soczewicy,
puszka kukurydzy,
150g pieczarek,
100g zielonej fasolki,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Warszawa)
(Głosów: 37)


Zostań mistrzem kuchni

W rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy curry i mieszając chwilę smażymy na małym ogniu. Następnie wlewamy bulion, mleko kokosowe i soczewicę. Gotujemy ok 10-15 min, co kilka minut mieszając. Dodajemy pokrojone pieczarki, odsączoną kukurydzę i fasolkę. Gotujemy jeszcze przez 6-8 min.
Bigos z kurczakiem i grzybkami
Bigos z kurczakiem i...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1046
Zapiekanka Gyros
Zapiekanka Gyros
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 427
Bardzo czekoladowe babeczki na przyjęcie
Bardzo czekoladowe...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4047
Hamburger wołowy premium
Hamburger wołowy premium
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 73
Tarta owocowa z kremem budyniowym
Tarta owocowa z kremem...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Calzone pomidorowe z nutką pikanterii
Calzone pomidorowe z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 2