Składniki:
Mąka ziemniaczana, 1 szkl.
Jajka, 3 szt.
Papryka czerwona, 1 szt.
Cebula, 1 szt.
Sos sojowy, 5 łyżek
Imbir w proszku, 1/2 łyżeczki
Cukier , 1/2 łyżeczki
Woda, 1 szkl.
Olej, 1/2 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Maria Katarzyna (Warszawa)
(Głosów: 122)
Paprykę pokroić w cienkie paseczki, cebulę w piórka i podsmażyć w garnku do miękkości.
Rybę rozmrozić, obtoczyć w mące ziemniaczanej i w jajku - smażyć do zrumienienia. Podsmażone ryby przełożyć do garnka z papryką i cebulą.
Do szklanki wlać wodę, sos sojowy, wsypać imbir i cukier - wymieszać i całość przelać do ryby.
Dusić przez kilkanaście minut, aby ryba przeszła smakiem. Podawać z ziemniakami.