Przepis konkursowy

CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Zakwas żytni, 300g
Mąka pszenna , 500g
Sól, Łyżeczka
Woda, 200 ml
Suszone pomidory, 250g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Patrycja (Niedźwiada)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Pomidory pokroić na kawałki wielkości 1 cm. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie przez 10 minut. Odstawić w wybranej formie (koszyk, blaszka)do wyrośnięcia na 4 godziny. Po 4 godzinach rozgrzać piekarnik do 240 stopni (dolna grzałka) i wstawić chleb do rozgrzanego piekarnika na 20 minut. Chleb można wstawić w blaszkę lub wyjąć z formy poprzez jej odwrócenie do góry nogami. Wtedy chleb będzie miał postać bochenka. Po upieczeniu wyciągnąć chleb z piekarnika. Można lekko spryskać wodą. Najlepiej smakuje na ciepło z oliwą z oliwek. Smacznego:)
Amerykańskie pancakes z bitą śmietaną
Amerykańskie pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4267
Naleśniki z serowo-warzywnym farszem
Naleśniki z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 116
Naleśniki z nutellą, karmelizowanymi bananami oraz bitą śmietaną.
Naleśniki z nutellą,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 191
KURCZAK W MIGDAŁACH z pikantnym sosem pomidorowym.
KURCZAK W MIGDAŁACH z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 943
Farfalle ze szpinakiem
Farfalle ze szpinakiem
30 min. 4 łatwy
Głosów: 17
Fantazja
Fantazja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 785