Składniki:
sałata lodowa, ok. 10 liści
rukola , ok. 15 listków
pierś z kurczaka, 1 szt
ser feta, według uznania
sos winegret , do smaku
pomidor, 1 szt
kukurydza, według uznania
ocet balsamiczy , według uznania
oliwki, według uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Elżbieta (Słupsk)
(Głosów: 1511)
Pierś z kurczaka doprawiamy według uznania i obsmażamy na patelni. Sałatę opłukujemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Do sałaty dodajemy po kolei oliwki, kukurydzę, pokrojonego w kostkę pomidora, pokrojoną w kostkę fetę i dodajemy rukolę. Na sam wierzch sałatki układamy pokrojonego kurczaka, całość oblewamy sosem winegret. Do dekoracji talerza możemy użyć octu balsamicznego.