Przepis konkursowy

SZYBKA CHIŃSKA ZUPA RYBNA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mrożona mieszanka warzyw chińskich , 1/2 paczki
Dorsz, 300 g
Makaron jajeczny gniazdka, 4 gniazdka
Przyprawa chińska 5 smaków, łyżka stołowa
Sos sojowy, łyżeczka
kostka bulionowa, 1 szt
sól/pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: JOANNA (CHRZANÓW)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Rybę pokrojoną na 3-4 cm paski włożyć do garnka razem z mieszanką warzyw. Wlać ok 1,5 l wody dodać przyprawy i gotować ok 0,5 godziny. (Zupę przed podaniem doprawić solą i pieprzem według uznania). W tym czasie ugotować w osobnym garnku makaron. Ugotowany makaron wyłożyć na miseczki i zalać gorącą zupą. Smacznego.
Tuńczyk, lody z koziego serka, cytrusy
Tuńczyk, lody z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Amerykany  Krzysia!
Amerykany Krzysia!
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 104
Tymbaliki w kształcie świnek
Tymbaliki w kształcie...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 707
Roladka drobiowa w sosie chrzanowym z opiekanymi ziemniaczkami
Roladka drobiowa w...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 105
Pierś z rozmarynem
Pierś z rozmarynem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 13
Tagliatelle z prawdziwkami, szpinakiem i szynką parmeńską
Tagliatelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4739