Składniki:
Masło klarowane Mleczna Dolina, 0,5 szkl
Kurki, 60 g
Bób, 40 g
ziemniaki , 150 g
pieprz czerwony, 0,001
śmietana 18 %, 200 ml
młoda marchewka , 2 szt
ser lazur, 0,020
ser mascarpone, 1 łyżka
mikro zioła, 3 szt
sól, 0,001
pieprz, 0,001
cukier, 0,001
brandy, 50 ml
Stek doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy medium (lub według uznania;)) Na maśle klarowanym przesmażamy marchewki, kurki i na końcu dorzucamy bób. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Na osobnej patelni przesmażamy na maśle pieprz czerwony, podlewamy brandy i flambirujemy, następnie podlewamy śmietaną, dodajemy lazura i mascarpone i odparowujemy śmietanę aż zredukuje się do konsystencji sosu. Dekorujemy całość micro - ziołami. SMACZNEGO!