Przepis konkursowy

MALINOWA RADOŚĆ NA SERKU MASCARPONE!
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka pszenna, 10 dag
cukier, 80 dag
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
kakao, 4 łyżki
jaja, 4 sztuki
czekolada gorzka, 50 gr
cukier wanilinowy, 2 łyżeczki
sól, szczypta
serek mascarpone, 25 dag
śmietana 12%, 50 ml
cukier puder, 1 łyżka
maliny, 20 dag
czekolaga gorzka , 100 gr
margaryna, 30 gr
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Agata (Cianowice)
(Głosów: 27)


Zostań mistrzem kuchni

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dosypywać cukier. Mąkę przesiać przez sito, dodać proszek do pieczenia i kakao. Miksując stale białka dodawać żółtka i mąkę. Do całości na koniec zetrzeć czekoladę i wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto piec przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (w prostokątnej brytfannie). Gdy będzie jeszcze ciepłe zwinąć je wzdłuż dłuższego boku. Ostudzić. Serek mascarpone, śmietaną i cukier puder zmiksować na gładką masę. Gdy ciasto ostygnie, rozwinąć je, rozsmarować masę i ułożyć maliny. Zawinąć ciasno w roladę. Margarynę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Roladę oblać polewą i udekorować malinami. Schłodzić.
Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietankowym
Spaghetti ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Pływające Śledzie
Pływające Śledzie
30 min. 8 łatwy
Głosów: 24
Różyczki
Różyczki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 131
Trzy czekolady
Trzy czekolady
30 min. 8 łatwy
Głosów: 25
Chicago Style Pizza
Chicago Style Pizza
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 28
Truskawkowe wspomnienie
Truskawkowe wspomnienie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7