Przepis konkursowy

CIASTKA TWAROGOWE Z MARMOLADĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
twaróg Delikate półtłusty, 50 dag
mąka Tortowa, 50 dag
margaryna Tortowa, 25 dag
marmolada, 1 op
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Marlena (Wrocław)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Zagniatamy mąkę z margaryną i twarogiem i chłodzimy w lodówce 12 godzin, po tym czasie rozwałkowujemy i składamy wszystkie brzegi do środka i na pół i wstawiamy do lodówki na 2 godz godziny. Wyjmujemy ciasto z lodówki, rozwałkowujemy i znowu składamy i chłodzimy kolejne 2 godz. Po tym czasie rozwałkowujemy na 0,5 cm, wykrawamy kwadraty o bokach 5 cm na środek kładziemy trochę marmolady(najlepsza różana) i składamy rogi w kopertę lub trójkąt, układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy do zrumienienia.Ciastka są bardzo dobre, sporo ich wychodzi z podanej porcji,nie są drogie, w smaku przypominają półfrancuskie.Polecam
Roladka z piersi nadziana grzybami
Roladka z piersi...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 83
Włoska pizza na cienkim cieście
Włoska pizza na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101
Pierś z gęsi pieczona w owocach
Pierś z gęsi pieczona...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 15
Tort kokosowy
Tort kokosowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 126
Tabouleh
Tabouleh
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1869
Tiramisu
Tiramisu
30-60 min. 8 średni
Głosów: 7