Składniki:
NALEŚNIKI:,
mleko, 1 szklanka
woda gazowana, pół szklanki
jajka, 2 sztuki
sól, szczypta
mąka, 1,5 szklanki
olej, 1 łyżka
NADZIENIE:,
mielone, 500g
sałatka zielone pomidory, 1 słoik
zółty ser, 300g
boczek plastry, 150g
ketchup łagodny, 2 łyżki stołowe
pieprz, 1 łyżeczka
sól, 1 łyżeczka
bazylia, 1 łyżeczka
papryka ostra, 1 łyżeczka
PRZYBRANIE:,
granat, 1 sztuka
sos czekoladowy, 2 łyżki stołowe
Naleśniki:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać lub zmiksować. Patelnię bardzo dobrze rozgrzać i lekko naoliwić. Smażyć cienkie naleśniki - na patelnię wylewać około 3/4 chochelki ciasta. Smażyć z obu stron, do uzyskania złotego koloru.Dodajemy tyle mąki aby były bardziej elastyczne do złożenia w sakiewkę.
Nadzienie:
Mięso mielone usmażyć razem z pokrojonym w plastry boczkiem oraz sałatka z zielonych pomidorów.Przyprawić.Ser pokroić w grubsze słupki.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i nafaszerować naleśniki. Następnie złożyć w formę sakiewki.Naleśnik układamy na dłoni a nadzienie musi wypełnić je tak aby naleśnik zamknął się w naszej dłoni. Następnie użyć wykałaczek i podpiec sakiewki w piekarniku przez 5 min w 200 stopniach.Ostatni etap to przystrojenie talerza.