Przepis konkursowy

GYROS
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pierś z lurczaka , 80dkg
Ogórki konserwowe, 8 szt.
Cebula, 2 szt.
Kukurydza konserwowa, 1 puszka
Przyprawa gyros, 3 łyżki
Majonez, 5 łyżek
Ketchup, 5 łyżek
Kapusta pekińska, 1 mała lub pół dużej
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Mariola (Góra)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś pokroić na małe kawałki, posypać przyprawą gyros i usmażyć na łyżce oleju. Cebule, ogórki pokroić w kostkę. Kapustę pokroić na małe kawałki. Kukurydzę odsączyć. Majonez i ketchup wymieszać na jednolity sos. W misce najlepiej szklanej układać warstwami: kapustę, mięso, cebulę, ogórki, kukurydzę; na to wylać sos. Na koniec dać kapustę. Można wierzch posypać vegetą. Smacznego.
Pavlova z owocami
Pavlova z owocami
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 130
Malinowa panna cotta
Malinowa panna cotta
pow. 60 min. 6 trudny
Głosów: 131
Polędwiczki drobiowe w cieście curry z sosem jogurtowym
Polędwiczki drobiowe w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 130
Spaghetti w sosie serowo - szpinakowym
Spaghetti w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Zapiekanka a la Risoletto
Zapiekanka a la Risoletto
30-60 min. 6 średni
Głosów: 0
Tilapia Sous Vide z puree z buraka na miętowym sosie z pianą z syropu z arbuza , jogurtem i kwiatami jadalnymi
Tilapia Sous Vide z...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 85