Składniki:
Pierś z lurczaka , 80dkg
Ogórki konserwowe, 8 szt.
Cebula, 2 szt.
Kukurydza konserwowa, 1 puszka
Przyprawa gyros, 3 łyżki
Majonez, 5 łyżek
Ketchup, 5 łyżek
Kapusta pekińska, 1 mała lub pół dużej
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Mariola (Góra)
(Głosów: 8)
Pierś pokroić na małe kawałki, posypać przyprawą gyros i usmażyć na łyżce oleju. Cebule, ogórki pokroić w kostkę. Kapustę pokroić na małe kawałki. Kukurydzę odsączyć. Majonez i ketchup wymieszać na jednolity sos. W misce najlepiej szklanej układać warstwami: kapustę, mięso, cebulę, ogórki, kukurydzę; na to wylać sos. Na koniec dać kapustę. Można wierzch posypać vegetą. Smacznego.