Składniki:
1 brokuł, ok. 400-500g
makaron Occhi di lupo, 300g
rybki Anchovies Lorea w oleju lub z kaparami, 25g (pół opakowania)
czosnek, 3 ząbki
zielone oliwki, ok. 10 szt.
Oliwy Extra Virgin Soleada, 1-1,5 łyżki
parmezan tarty, do posypania
sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Justyna (Siedlce)
(Głosów: 23)
Umyte brokuły ugotuj w osolonej wodzie, wyjmij do innego naczynia. W tej samej wodzie ugotuj makaron al dente. Na oliwie podsmaż rozgnieciony czosnek, następnie dodaj Anchovies, ugotowane wcześniej brokuły i makaron. Wszystko wymieszaj i smaż ok 3-4 min. Podawaj posypane parmezanem. Smacznego!!! (wszystkie produkty dostępne w sklepach Biedronka)