Przepis konkursowy

SZPINAKOWE RÓŻKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto francuskie, 1 opakowanie
Szpinak mrożony, 1 paczka
Serek topiony ziołowy, 1 szt.
Masło klarowane Mleczna Dolina, 1 łyżka
Pieprz, sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Lututów)
(Głosów: 39)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak podsmażyć na masełku, dodać topiony serek, następnie dodać sól i pieprz do smaku( można dodać świeżych ziół takich jak bazylia lub oregano). Na koniec wszystko dokładnie wymieszać. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty, które nakładamy farszem i składamy w kopertę. Piec w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać ze sosem czosnkowym.
Sałatka z prażonym słonecznikiem
Sałatka z prażonym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3648
Dorsz, topinambur, rydze, brukselka
Dorsz, topinambur,...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 21
Pappardelle ze szpinakiem i szynką parmeńską w śmietanowym sosie
Pappardelle ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Aromatyczny Miodownik
Aromatyczny Miodownik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 43
Pęczak z grzybami
Pęczak z grzybami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Tilapia filet smazony z frytkami
Tilapia filet smazony...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10