Przepis konkursowy

TARTA Z GRANATEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 25 dag
masło, 15 dag
cukier, 3 łyżki
jajko, 3 szt
serek mascarpone , 25 dag
mleko skondensowane, 250 ml
granat, 2 sztuki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Marta (Grajewo)
(Głosów: 12)


Zostań mistrzem kuchni

Masło posiekać z mąką, dodać cukier, szczyptę soli, 1 jajko,zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię. Odłożyć na 30 min do lodówki. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić. Mascarpone zmiksować z mlekiem i jajkami. Wylać na ciasto, piec 25 minut w 180 st. Na upieczone ciasto wyłożyć gęsto granat.
Biszkoptowe z kremem
Biszkoptowe z kremem
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 146
PENNE Z ŁOSOSIEM
PENNE Z ŁOSOSIEM
30 min. 6 łatwy
Głosów: 351
Stek z tuńczyka w skorupce z pieprzu, podany z bobem i rakami, emulsją z szampana i pianą z mleka kokosowego
Stek z tuńczyka w...
30-60 min. 2 trudny
Głosów: 208
Truskawkowe wspomnienie
Truskawkowe wspomnienie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Placki po węgiersku
Placki po węgiersku
30-60 min. 4 średni
Głosów: 18
Kieszonki z kurczaka na duszonych grzybach
Kieszonki z kurczaka...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 3