Przepis konkursowy

ROLADKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pojedyncze filety z kurczaka , 2sztuki
Szpinak rozdrobniony , 200gram
ser półtłusty feta , 150gram
ząbki czosnku , 4sztuki
sól,pieprz i przyprawa do kurczaka , po szczypcie
folia aluminiowa spożywcza,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Oliwia (Siechnice)
(Głosów: 24)


Zostań mistrzem kuchni

Filety z kurczaka opłukać,osuszyć i przekroić na 4 płaty.Każdy płat włożyć do woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem na cienkie plastry.Każdy płat posypać z obu stron solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka. Z jednej strony posmarować drobno posiekanym czosnkiem, następnie nałożyć warstwę rozmrożonego i odciśniętego szpinaku oraz plastry sera. Każdy płat zwinąć w rulon i zawinąć mocno folią aluminiową.Roladki włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec 30 minut -180 stopni C. Smacznego
Przepyszny łosoś na szparagach z kolorową salsą
Przepyszny łosoś na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Kurczak z brokułami w cieście fracuskim
Kurczak z brokułami w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 115
Lasagne inspirowana jesienią
Lasagne inspirowana...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3933
Sernik na zimno z musem Brzoskwiniowym
Sernik na zimno z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 32
Pierś w ziołach z brokułami i szpinakiem
Pierś w ziołach z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3051
Jesienny krokiet
Jesienny krokiet
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3