Przepis konkursowy

TRUFLE Z BIALEJ CZEKOLADY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
biała czekolada, 200g
śmietanka 30%, 45 ml
masło klarowane Mleczna Dolina, 55g
wiórki kokosowe, 100g
migdały, 50g
sok z limonki, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Adrianna (Poznań)
(Głosów: 121)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie: Rozkrusz białą czekoladę. Następnie do rozgrzanego garnka wrzuć masło i przygotowaną czekoladę. Cały czas mieszając wlej śmietankę. Wymieszaj. Zdejmij z gazu i dodaj sok z limonki. Posiekaj migdały i wrzuć do przygotowanej masy. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 1,5h. Po minionym czasie, formuj kuli z masy i obtaczaj w wiórkach kokosowych. Smacznego!
Placki po węgiersku
Placki po węgiersku
30-60 min. 4 średni
Głosów: 18
Kurak curry
Kurak curry
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Cynamonowiec z mascarpone i amaretto
Cynamonowiec z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 88
GNIAZDKA
GNIAZDKA
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 125
Truskawkowa pychota
Truskawkowa pychota
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2542
Złocisty chrupiący kurczak
Złocisty chrupiący...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 1