Przepis konkursowy

GRILLOWANY CAMEMBERT Z BORÓWKĄ I ORZEŹWIAJĄCĄ SAŁATKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ser camembert, 1 szt.
borówka, 2 łyżki
Dressing do sałatek, 2 łyżki
roszponka, 1 szkl.
pomidorki koktajlowe, 4 szt.
papryka czerwona, 5 plastrów
papryka żółta, 5 plastrów
czerwona cebula, 5 plastrów
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Jan (Lidzbark Warmiński)
(Głosów: 3973)


Zostań mistrzem kuchni

Danie ekspresowe do wykonania, ale jak pyszne, polecam smakoszom serów i nie tylko! Ser układamy na grillu bądź patelni grillowej i pieczemy przez kilka minut z obu stron uważając aby nam się nie rozpłynął. W tym czasie na talerz układamy roszponkę, pokrojone pomidorki, paprykę oraz cebulę. Na gotową sałatkę układamy ciepły ser, na niego 2 łyżki borówki i całość polewamy dwoma łyżkami dressingu do sałatek. Smacznego!!
Pieczarkowy egzorcysta
Pieczarkowy egzorcysta
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 10
Sałatka nicejska z wędzonym łososiem
Sałatka nicejska z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 271
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec
30-60 min. 8 średni
Głosów: 20
Tilapia z dwoma sosami
Tilapia z dwoma sosami
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 24
Bałwanek Almette
Bałwanek Almette
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6
Pizza z młodą cukinią, szpinakiem i mozarellą
Pizza z młodą cukinią,...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 74