Przepis konkursowy

PIECZARKOWY EGZORCYSTA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka Świat drobiu, 800 g
Makaron penne, 2 opakowania
Śmietana Mleczna Dolina 18%, 1 kubeczek
Jogurt grecki Tolonis, 1 kubeczek
Pieczarki, 600 g
Cebula, 3 duże
Pietruszka, pęczek
sól, pieprz, czosnek , do smaku
olej wyborny, 3 łyżki
ser żółty, 400 g
SOS DO MAKARONU ITALIA WINIARY, 4 SZTUKI
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: ANNA (STRZELNO)
(Głosów: 10)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z solą i czosnkiem. Przygotować sos w/g przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu sosu dodałam do niego pół na pół śmietany i jogurtu greckiego. Pieczarki udusić na suchej patelni z odrobiną soli. Cebulkę zeszklić na oleju. Połączyć wszystko i poddusić razem z sosem. Na koniec do gorącego dania wrzucamy starty żółty ser i posiekaną natkę pietruszki. Po rozłożeniu w żaroodpornych naczyniach (3 miski) posypać obficie startym żółtym serem i zapiec około 0,5 godziny w piekarniku (do zrumienienia sera). SMACZNEGO!!!
Tarta z borówkami
Tarta z borówkami
30 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Roladki z pesto
Roladki z pesto
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Tiramisu kokosowo czekoladowe
Tiramisu kokosowo...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1
Faszerowane ogórki na sałacie z kremem balsamicznym
Faszerowane ogórki na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 54
Kurczak w sosie słodko kwaśnym
Kurczak w sosie słodko...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3
Sushi z omletem tamago
Sushi z omletem tamago
30-60 min. 4 średni
Głosów: 62