Składniki:
Filet z piersi kurczaka Świat drobiu, 800 g
Makaron penne, 2 opakowania
Śmietana Mleczna Dolina 18%, 1 kubeczek
Jogurt grecki Tolonis, 1 kubeczek
Pieczarki, 600 g
Cebula, 3 duże
Pietruszka, pęczek
sól, pieprz, czosnek , do smaku
olej wyborny, 3 łyżki
ser żółty, 400 g
SOS DO MAKARONU ITALIA WINIARY, 4 SZTUKI
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z solą i czosnkiem. Przygotować sos w/g przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu sosu dodałam do niego pół na pół śmietany i jogurtu greckiego. Pieczarki udusić na suchej patelni z odrobiną soli. Cebulkę zeszklić na oleju. Połączyć wszystko i poddusić razem z sosem. Na koniec do gorącego dania wrzucamy starty żółty ser i posiekaną natkę pietruszki. Po rozłożeniu w żaroodpornych naczyniach (3 miski) posypać obficie startym żółtym serem i zapiec około 0,5 godziny w piekarniku (do zrumienienia sera). SMACZNEGO!!!