Przepis konkursowy

PIECZARKOWY EGZORCYSTA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka Świat drobiu, 800 g
Makaron penne, 2 opakowania
Śmietana Mleczna Dolina 18%, 1 kubeczek
Jogurt grecki Tolonis, 1 kubeczek
Pieczarki, 600 g
Cebula, 3 duże
Pietruszka, pęczek
sól, pieprz, czosnek , do smaku
olej wyborny, 3 łyżki
ser żółty, 400 g
SOS DO MAKARONU ITALIA WINIARY, 4 SZTUKI
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: ANNA (STRZELNO)
(Głosów: 10)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z solą i czosnkiem. Przygotować sos w/g przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu sosu dodałam do niego pół na pół śmietany i jogurtu greckiego. Pieczarki udusić na suchej patelni z odrobiną soli. Cebulkę zeszklić na oleju. Połączyć wszystko i poddusić razem z sosem. Na koniec do gorącego dania wrzucamy starty żółty ser i posiekaną natkę pietruszki. Po rozłożeniu w żaroodpornych naczyniach (3 miski) posypać obficie startym żółtym serem i zapiec około 0,5 godziny w piekarniku (do zrumienienia sera). SMACZNEGO!!!
Słodka przekąska
Słodka przekąska
30 min. 2 łatwy
Głosów: 58
Wieniec ryżowy
Wieniec ryżowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4275
Kurczak z pieczarkami w sosie balsamicznym
Kurczak z pieczarkami...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 25
Tuńczykowe Love
Tuńczykowe Love
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Sernik z masą kajmakową na czekoladowym brownie
Sernik z masą...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 69
RACUCHY NA BOGATO
RACUCHY NA BOGATO
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 9