Przepis konkursowy

RÓŻYCZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opak.
jabłka , 4 szt.
cynamon, 1 łyżka
cukier, 1 szkl.
woda, 3 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Iwona (Sławków)
(Głosów: 131)


Zostań mistrzem kuchni

Jabłka dzielimy na ćwiartki, usuwamy środek i kroimy w cienkie plasterki. W garnku gotujemy wodę z cukrem. Do powstałego syropu wkładamy jabłka i gotujemy ok. 5 min, aż zmiękną. Odcedzamy. Ciasto francuskie posypujemy cynamonem, cukrem i dzielimy na ok. 2 cm paski. Na każdy pasek nakładamy plasterki jabłek tak, aby na siebie nachodziły. Paski rolujemy i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową i posmarowaną tłuszczem. Pieczemy ok. 25 minut w temp. 190 stopni.
Fritatta - czyli pomysł na jajka inaczej
Fritatta - czyli...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4235
TARTA Z SZYNKĄ PROSCIUTTO I POMIDORAMI
TARTA Z SZYNKĄ...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Makaron z zielonym pesto i czerwonymi dodatkami
Makaron z zielonym...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 143
Tort sałatkowy
Tort sałatkowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Grillowany łosoś w sosie jogurtowo-ogórkowym w koszyczkach makaronowych
Grillowany łosoś w...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 181
Deser kolorowy
Deser kolorowy
30 min. 4 łatwy
Głosów: 169