Przepis konkursowy

TARTA Z BORÓWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego, 1
jajko Ale Jaja, 1
biała czekolada, 200 g
serek mascarpone, 250 g
borówki amerykańskie, 250 g
cukier, do posypania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Poznań)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto rozwinąć na oprószonej mąką stolnicy , odciąć pasek szerokości 1,5 cm . Przełożyć je blachę wyłożoną papierem do pieczenia , ponakłuwać widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem . Piec 15 minut w temp. 220 stopni . Serek mascarpone wymieszać ze stopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą . Krem nałożyć na ciasto . Na wierzchu ułożyć owoce i posypać je cukrem .
ROLADKI Z CHRZANOWYM FARSZEM
ROLADKI Z CHRZANOWYM...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4
Kluseczki penne
Kluseczki penne
30-60 min. 4 średni
Głosów: 12
Zapiekanka Makaronowa z Kiełbaską
Zapiekanka Makaronowa...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 3
Musaka
Musaka
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 230
Kurczak w sosie słodko kwaśnym
Kurczak w sosie słodko...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3
Mule z pomidorami i chilli
Mule z pomidorami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22