Przepis konkursowy

PIKANTNA PIERŚ KURCZAKA ZAPIEKANA W PORZE I MARCHWI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Marchew, 160g
Por, 90g
Ryż brązowy, 100g
Brokuły, 300g
Oliwa z oliwek, 5g
Papryka słodka mielona,
Przyprawa do kurczaka ognista/pikantna,
Czosnek granulowany,
Pieprz czarny mielony,
Koperek,
Nać pietruszki,
Mięso z piersi kurczaka bez skóry, 300g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Ryki)
(Głosów: 30)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś kurczaka dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Przekrój wzdłuż, lekko rozbij, przypraw czosnkiem, papryką, przyprawą oraz pieprzem. Odstaw na kilka minut. W miedzy czasie marchew i pora pokrój w krążki. Warzywa połóż na foli do pieczenia, przyłóż przyprawionym mięskiem i dokładnie owiń. Piecz w piekarniku ok. 30 min. w 180 stopniach. Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Brokuł opłucz, następnie ugotuj na parze lub wrzuć do wrzącej wody i gotuj 3-5 minut. Wyłóż na talerz, udekoruj natką i koperkiem. Gotowe dania polej oliwą z oliwek.
Pierś w ziołach z brokułami i szpinakiem
Pierś w ziołach z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3051
Sałatka Indycza
Sałatka Indycza
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2832
Gruszki w zalewie
Gruszki w zalewie
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 13
Polędwiczkowy kompromis
Polędwiczkowy kompromis
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Królewskie dewolaje
Królewskie dewolaje
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1027
Zupa - Delikatny barszczyk z jajkiem poszetowym(4porcje)
Zupa - Delikatny...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1276