Przepis konkursowy

CYNAMONOWE CROISSANTS Z CZEKOLADĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie gotowe, 1 szt.
krem Nutella, 1 szt.
cynamon, 1 łyżka
1 jajko (białko kurze), 1-2 szt.
cukier, 1-2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Dąbrowa Górnicza)
(Głosów: 203)


Zostań mistrzem kuchni

Z rozmrożonego ciasta francuskiego wyciąć trójkąty. Na każdym rozsmarować warstwę roztrzepanego białka, posypać cynamonem, u podstawy nałożyć łyżeczkę Nutelli i zwinąć. Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować ponownie białkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 15-20 minut.
Spaghetti z wędzonym łososiem, pesto i szpinakiem
Spaghetti z wędzonym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
JAJKO W KOSZULCE NA ZAPIEKANYM CHLEBIE
JAJKO W KOSZULCE NA...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 341
Rogaliki z marmoladą
Rogaliki z marmoladą
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 20
Grillowany łosoś ze szparagami i sosem berneńskim
Grillowany łosoś ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 40
Nadziane kluski
Nadziane kluski
30 min. 6 łatwy
Głosów: 40
Zapiekanka a la Risoletto
Zapiekanka a la Risoletto
30-60 min. 6 średni
Głosów: 0