Przepis konkursowy

CYNAMONOWE CROISSANTS Z CZEKOLADĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie gotowe, 1 szt.
krem Nutella, 1 szt.
cynamon, 1 łyżka
1 jajko (białko kurze), 1-2 szt.
cukier, 1-2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Dąbrowa Górnicza)
(Głosów: 203)


Zostań mistrzem kuchni

Z rozmrożonego ciasta francuskiego wyciąć trójkąty. Na każdym rozsmarować warstwę roztrzepanego białka, posypać cynamonem, u podstawy nałożyć łyżeczkę Nutelli i zwinąć. Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować ponownie białkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 15-20 minut.
Roladki drobiowe otulone suszonymi pomidorami i mozzarellą
Roladki drobiowe...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
TARTA Z LEŚNYMI GRZYBAMI
TARTA Z LEŚNYMI GRZYBAMI
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4032
Polędwiczki w sosie pomidorowym
Polędwiczki w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Zupos-Kremos Paprikos
Zupos-Kremos Paprikos
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 85
Urodzinowy tort dla księżniczki
Urodzinowy tort dla...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Leśny mech
Leśny mech
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 19