Przepis konkursowy

SAŁATKA ZE SZPINAKU POD SOSEM VINEGRET
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak, 100 g
ser feta , 60 g
pomidorki koktajlowe , 10 szt
pestki dyni, garść
pestki słonecznika, garść
sos francuski vinegret, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Koszalin)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni bez oleju prażymy pestki dyni i słonecznika. Pomidorki kroimy w ósemki. Kroimy fetę na nieduże kawałki. Sos rozpuszczamy w wodzie i oliwie (ja kupuję gotowe!) i polewamy sałatkę.
Roladki z kurczaka, pesto i suszonymi pomidorami w towarzystwie kolorowej baszty
Roladki z kurczaka,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Tort malinowo-śmietanowy
Tort malinowo-śmietanowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 3
Muffinki czekoladowe
Muffinki czekoladowe
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 2
Tort malinowo czekoladowy
Tort malinowo czekoladowy
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 25
Lumaconi zapiekane, mielonym nadziane
Lumaconi zapiekane,...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 4858
Pizza Gyros na suszonych pomidorach
Pizza Gyros na...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 73