Przepis konkursowy

SAŁATKA ZE SZPINAKU POD SOSEM VINEGRET
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak, 100 g
ser feta , 60 g
pomidorki koktajlowe , 10 szt
pestki dyni, garść
pestki słonecznika, garść
sos francuski vinegret, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Koszalin)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni bez oleju prażymy pestki dyni i słonecznika. Pomidorki kroimy w ósemki. Kroimy fetę na nieduże kawałki. Sos rozpuszczamy w wodzie i oliwie (ja kupuję gotowe!) i polewamy sałatkę.
Potrawka drobiowa z warzywami w sosie serowym
Potrawka drobiowa z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Calzone pełnoziarniste z pieczarkami, szynką i serem
Calzone pełnoziarniste...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4259
Polędwica z dorsza na warzywnym tagliatelle
Polędwica z dorsza na...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 265
Tabouleh
Tabouleh
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1869
Bułeczki z nektarynkami
Bułeczki z nektarynkami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Risotto z warzywami
Risotto z warzywami
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 52