Przepis konkursowy

KRÓLEWSKIE DEWOLAJE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Piersi z kurczaka, 2 szt.
Szynka babuni, 2-3 plastry
Ser żółty, 2-3 plastry
Bułka tarta,
Przyprawa do kurczaka,
Sól, pieprz,
Mleko,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Emilia (Świebodzin)
(Głosów: 1027)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Następnie dzielimy je na większe kawałki i rozbijamy na cienkie kotlety (uważając, by nie zrobić w nich dziury!). Przygotowane kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Dalej układamy na nich plasterek żółtego sera i chudej szynki (np. szynki babuni). Zawijamy dewolaja. Jeśli kotlet nie chce się trzymać sam, można się wspomóc nitką, albo wykałaczkami. Tak przygotowany dewolaj obtaczamy w mleku i bułce tartej. Smażymy kotlety, tak długo, aż nabiorą ładnego złocistego koloru.
Makaron z sosem z kurkami
Makaron z sosem z kurkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1039
Kurczak w sosie estragonowym
Kurczak w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 86
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 69
Risotto grzybowe z orzechami włoskimi i natką
Risotto grzybowe z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 120
Koszyczki  nadziewane szpinakiem i kurczakiem
Koszyczki nadziewane...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4042
Jabłka w cieście jogurtowym
Jabłka w cieście...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 22