Przepis konkursowy

KRÓLEWSKIE DEWOLAJE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Piersi z kurczaka, 2 szt.
Szynka babuni, 2-3 plastry
Ser żółty, 2-3 plastry
Bułka tarta,
Przyprawa do kurczaka,
Sól, pieprz,
Mleko,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Emilia (Świebodzin)
(Głosów: 1027)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Następnie dzielimy je na większe kawałki i rozbijamy na cienkie kotlety (uważając, by nie zrobić w nich dziury!). Przygotowane kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Dalej układamy na nich plasterek żółtego sera i chudej szynki (np. szynki babuni). Zawijamy dewolaja. Jeśli kotlet nie chce się trzymać sam, można się wspomóc nitką, albo wykałaczkami. Tak przygotowany dewolaj obtaczamy w mleku i bułce tartej. Smażymy kotlety, tak długo, aż nabiorą ładnego złocistego koloru.
Żeberka w sosie własnym
Żeberka w sosie własnym
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Musaka
Musaka
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 230
Udka faszerowane wątróbką
Udka faszerowane wątróbką
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Zapiekanka makaronowa Smaczna DOMOWA
Zapiekanka makaronowa...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Sałatka z piersią kurczaka
Sałatka z piersią...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 920
Pizza najlepsza
Pizza najlepsza
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 31