Przepis konkursowy

KASZANKA POD KOŁDERKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kaszanka, 1/2 kg
ziemniaki, 1/2 kg
jabłka, 5 sztuk
jajko, 1 sztuka
masło , 5 łyżek
musztarda francuska , 2 łyżki
cytryna, 1/2 sztuki
majeranek, 1 łyżeczka
sól , 1/2 łyżeczki
pieprz, 1 łyżeczka
ciasto francuskie, 2 sztuki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Zofia (Bielsko-Biała)
(Głosów: 69)


Zostań mistrzem kuchni

Jabłka obrać pokroić na ćwiartki następnie skropić sokiem z cytryny obsmażyć na maśle na złoty kolor posolić oprószyć majerankiem i pieprzem. Ziemniaki obrać obgotować 20 minut następnie wystudzone pokroić w plasterki. Obraną kaszankę wymieszać z jabłkami i musztardą. Naczynie do zapiekanek wyłożyć ciastem francuskim na nim ułożyć ziemniaki i kaszankę z ziemniakami całość przykryć pozostałym ciastem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp. 210 stopni C 45-50 minut. Podawać gorące z dowolną surówką ale smakuje wybornie bez takiego dodatku. Smacznego!
Smoothie jaglany z morelami i borówkami
Smoothie jaglany z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 27
Jabłkowe polędwiczki
Jabłkowe polędwiczki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 68
Roladki drobiowe z a la kotletami ziemniaczano-brokułowymi
Roladki drobiowe z a...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Kopiec kreta bez pieczenia
Kopiec kreta bez...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4037
Pizza najlepsza
Pizza najlepsza
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Kleftiko
Kleftiko
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 3