Składniki:
Mięso mielone, 1 opakowanie
Naleśniki wcześniej usmażone, 8 sztuk
Pomidor , 1 sztuka
Cebula, 2 sztuki
oliwa , 2 łyżki
Papryka żółta, 1 sztuka
Papryka czerwona, 1 sztuka
Jajka, 2 sztuki
Czosnek , 2 ząbki
sól / pieprz ,
Papryczka chili , do dekoracji
Pieprz cayene, 2 szczypty
Ser gouda, 15 dg
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Izabela (Poznań)
(Głosów: 11)
Naleśniki smażymy wcześniej , z tradycyjnego przepisu.
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy mięso mielone podsmażamy dodając cebulkę pokrojoną w kosteczkę .
Papryki myjemy obieramy z łodygi i nasionek , kroimy w kosteczkę dodajemy do mięsa i cebuli , chwilkę podsmażamy.
Obrany czosnek przeciskamy przez praskę również dodajemy do mięska i cebuli. Solimy pieprzymy oraz dodajemy pieprz cayenne do smaku.
Odstawiamy z ognia , dodajemy jajko i mieszamy . Rozkładamy wcześniej przygotowane naleśniki , nakładamy szpinak z mięskiem na środek i zawijamy. Układamy zwinięte naleśniki w naczyniu żaroodpornym posypujemy serem i wstawiamy na 10 minut do piekarnika na 180 stopni :) Smacznego!