Przepis konkursowy

SPETSIOTA - ZAPIEKANKA Z RYBY Z ZIEMNIAKAMI I OLIWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
obrane ziemniaki średniej wielkości, 4 sztuki
cebule średniej wielkości, 2 sztuki
czosnek, 4 ząbki
pomidory, 4 sztuki
pomidory pelati, 1 puszka 450g
tilapia, 600g
zielone oliwki bez pestek, 200g
ocet winny , 25 ml
sól, pieprz, liść laurowy, oregano,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Gdów)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry ok. 0,5 cm szerokości i ułożyć na dnie wysmarowanej blaszki. Następnie układać cebule i czosnek pokrojone w plastry, skropić octem winnym i doprawić solą i pieprzem. Następnie ułożyć pomidory pelati (dodać do nich troszkę oliwy i doprawić oregano). Pokrojoną rybę ułożyć jedna obok drugiej na niej świeże pomidory krojone w plastry. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Piec w piecu ok. 30 minut w temp. 145 stopni.
Kaloryczna bomba smakowa
Kaloryczna bomba smakowa
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 159
WOŁOWINA W PIWIE KARMELOWYM
WOŁOWINA W PIWIE...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 53
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z rukoli,pieczonego buraka,serem blue i granatem
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 59
Dorsz zapiekany z porami
Dorsz zapiekany z porami
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 11
Pappardelle ze szpinakiem i szynką parmeńską w śmietanowym sosie
Pappardelle ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Sernik grecki
Sernik grecki
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18