Składniki:
obrane ziemniaki średniej wielkości, 4 sztuki
cebule średniej wielkości, 2 sztuki
czosnek, 4 ząbki
pomidory, 4 sztuki
pomidory pelati, 1 puszka 450g
tilapia, 600g
zielone oliwki bez pestek, 200g
ocet winny , 25 ml
sól, pieprz, liść laurowy, oregano,
Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry ok. 0,5 cm szerokości i ułożyć na dnie wysmarowanej blaszki.
Następnie układać cebule i czosnek pokrojone w plastry, skropić octem winnym i doprawić solą i pieprzem. Następnie ułożyć pomidory pelati (dodać do nich troszkę oliwy i doprawić oregano).
Pokrojoną rybę ułożyć jedna obok drugiej na niej świeże pomidory krojone w plastry.
Doprawić wszystko solą i pieprzem. Piec w piecu ok. 30 minut w temp. 145 stopni.