Składniki:
jajka, 4 sztuki
mortadela w kawałku, 200g.
mała cukinia, 1 sztuka
cebula, 1/2 sztuki
mleko, 1/2 szklanki
sól, 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/2 łyżeczki
przyprawa do dan z jajek , 1łyżeczka
masło, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Martyna (Węgrów)
(Głosów: 73)
Warzywa umyć , osuszyć. Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach , cebulę oraz mortadelę pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pokrojone składniki , smażyć do zarumienienia. Jajka roztrzepać z mlekiem oraz przyprawami , wlać na patelnie , smażyć do ścięcia się jajek co chwila mieszając.