Składniki:
makaron PASTANI RURKI, 1 op.
przecier pomidorowy Helcom , 1 op.
zioła prowansalskie prymat, 0.5 op.
kiełbasa podwawelska, 2 laski
olej, 3 łyżki
ser żółty światowid w plasterkach, 300g
magii, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Katarzyna (Nowa Jedlanka)
(Głosów: 3)
Makaron Pastani rurki gotujemy do miękkości, w między czasie kroimy kiełbaskę w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Gdy Makaron się ugotuje, odcedzamy na durszlaku i wrzucamy do dużego naczynia, następnie dodajemy podsmażoną wcześniej kiełbaskę, przecier pomidorowy oraz zioła prowansalskie doprawiamy do smaku magii. Wszystko razem mieszamy aż składniki się ze sobą połączą. Wykładamy część ( tak aby powstały 3 warstwy) do naczynia żaroodpornego następnie układamy plastry sera, i znowu wykładamy część farszu po czym układamy ser i tak do wykorzystania farszu. na wierzchu wykładamy serem i zapiekamy 15 min w temp 200 c. smacznego :)