Przepis konkursowy

FASZEROWANA PIERŚ Z KURCZAKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z piersi kurczaka Świat Drobiu, 2 szt.
pomidory suszone w zalewie, 12 szt.
czosnek, 2 ząbki
świeża bazylia, 1 doniczka
sól, pieprz,
oliwa z zalewy po pomidorach,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Warszawa)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotować marynatę – posiekać i rozetrzeć z solą czosnek, dodać oliwę, pieprz i wymieszać. Pierś naciąć wzdłuż tworząc w środku kieszonkę. Do kieszonki włożyć pomidory i liście bazylii. Posmarować marynatą i odstawić na 15 minut. Ułożyć w koszyczku do gotowania na parze. Gotować na parze przez około 15 minut. Podawać z ulubioną surówką i ziemniakami.
Pierś z rozmarynem
Pierś z rozmarynem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 13
Tort śmietanowy z owocami
Tort śmietanowy z owocami
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4215
Tort Rafaello
Tort Rafaello
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 21
Risotto grzybowe z orzechami włoskimi i natką
Risotto grzybowe z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 120
Makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka
Makaron ze szpinakiem...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Risotto z warzywami
Risotto z warzywami
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 52