Składniki:
pekińska, 1 szt
ser sałatkowy typu feta, 1 szt
winogrona jasne , 200 g
winogrona ciemne , 200 g
orzeszki ziemne solone, 200 g
filet z kurczaka, 2 szt
majonez , 4 łyżki
jogurt grecki , 250 g
curry , 1 łyżeczka
pieprz i sól, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Agnieszka (Gorlice)
(Głosów: 4217)
Filety z kurczaka kroimy na kosteczkę przyprawiamy i smażymy na patelni. Kapustę pekińską, ser feta kroimy na kosteczkę, winogrona przekrawamy na pół (wyłuskać pestki), dodajemy orzeszki. Sos: majonez i jogurt oraz curry mieszamy w wysokiej szklance i doprawiamy pieprzem i delikatnie solą. Pokrojoną kapustę układamy na talerzu dodajemy ser feta, winogrona, orzeszki, fileta. Przed podaniem polewamy sosem. Smacznego ;)