Przepis konkursowy

SAŁATKA Z WINOGRONAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pekińska, 1 szt
ser sałatkowy typu feta, 1 szt
winogrona jasne , 200 g
winogrona ciemne , 200 g
orzeszki ziemne solone, 200 g
filet z kurczaka, 2 szt
majonez , 4 łyżki
jogurt grecki , 250 g
curry , 1 łyżeczka
pieprz i sól, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Gorlice)
(Głosów: 4217)


Zostań mistrzem kuchni

Filety z kurczaka kroimy na kosteczkę przyprawiamy i smażymy na patelni. Kapustę pekińską, ser feta kroimy na kosteczkę, winogrona przekrawamy na pół (wyłuskać pestki), dodajemy orzeszki. Sos: majonez i jogurt oraz curry mieszamy w wysokiej szklance i doprawiamy pieprzem i delikatnie solą. Pokrojoną kapustę układamy na talerzu dodajemy ser feta, winogrona, orzeszki, fileta. Przed podaniem polewamy sosem. Smacznego ;)
Makaron  pappardelle z szynką, suszonymi pomidorami i rukolą
Makaron pappardelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4704
Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem
Roladki wieprzowe z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 63
Mumia z piersi kurczka w towarzystwie szpinaka i sera mozarella
Mumia z piersi kurczka...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Tort Dobosz
Tort Dobosz
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 43
złota kurka bez piórka
złota kurka bez piórka
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Kurczak Generała Tso
Kurczak Generała Tso
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4669