Przepis konkursowy

DYNIOWO - GRZYBOWE RISOTTO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ryż, 200 g
dynia, ok 1 kg
ser camembert z grzybami leśnymi, 1 szt
wywar warzywny lub mięsny,
sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej,
jogurt naturalny, 150 g
1 łyżka oliwy,
2 ząbki czosnku,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Beata (Łódź)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Dynię obrać, pokroić w paski, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, i piec ok. 45 min, w połowie pieczenia obrócić na drugą stronę. Ryż ugotować w wywarze warzywnym lub mięsnym, jak kto woli. Dynię po upieczeniu (ma być miękka, ale nie upieczona na papkę), pokroić na 1 cm kosteczki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojony w talarki czosnek, chwilę podsmażyć, dodać pokrojoną dynię oraz ryż. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Chwilę podsmażać. Na koniec dodać jogurt oraz pokrojony ser camembert, trzymać na ogniu tylko do momentu rozpuszczenia sera. Od razu podawać. Smacznego!
Szpinakowe słońce na francuskim cieście
Szpinakowe słońce na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 78
Zdrowa pizza
Zdrowa pizza
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 163
Ruskie leniwe
Ruskie leniwe
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 120
Najpyszniejsza tarta od serca
Najpyszniejsza tarta...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 24
Tarta truskawkowa z sosem krówkowym i migdałami
Tarta truskawkowa z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 17
Pierś pod pierzynką
Pierś pod pierzynką
30 min. 2 łatwy
Głosów: 32