Przepis konkursowy

DYNIOWO - GRZYBOWE RISOTTO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ryż, 200 g
dynia, ok 1 kg
ser camembert z grzybami leśnymi, 1 szt
wywar warzywny lub mięsny,
sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej,
jogurt naturalny, 150 g
1 łyżka oliwy,
2 ząbki czosnku,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Beata (Łódź)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Dynię obrać, pokroić w paski, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, i piec ok. 45 min, w połowie pieczenia obrócić na drugą stronę. Ryż ugotować w wywarze warzywnym lub mięsnym, jak kto woli. Dynię po upieczeniu (ma być miękka, ale nie upieczona na papkę), pokroić na 1 cm kosteczki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojony w talarki czosnek, chwilę podsmażyć, dodać pokrojoną dynię oraz ryż. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Chwilę podsmażać. Na koniec dodać jogurt oraz pokrojony ser camembert, trzymać na ogniu tylko do momentu rozpuszczenia sera. Od razu podawać. Smacznego!
Wesołe śniadanko
Wesołe śniadanko
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Sałatka z gruszką i kozim serem
Sałatka z gruszką i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Babeczki z różową koroną
Babeczki z różową koroną
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 819
Pappardelle ze szpinakiem i szynką parmeńską w śmietanowym sosie
Pappardelle ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Biszkopt czekoladowy ze szpinakiem
Biszkopt czekoladowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 417
Świnki w błotku
Świnki w błotku
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9