Przepis konkursowy

PIEROGI RUSKIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki ugotowane, 1 kg
twaróg, 1 kostka
cebula, 1 sztuka
mąka, 1 szklanka
woda, 1 łyżka
oliwa, 1 łyżka
sól, pieprz, do smaku
maggi,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Rawicz)
(Głosów: 3464)


Zostań mistrzem kuchni

Wymieszaj mąkę z odrobiną wody i soli. Uformuj niezbyt twarde ciasto dodając odrobinę oliwy. Rozwałkuj do wykrawania krążków. Ser wymieszaj z ziemniakami, dopraw do smaku. Pokrojoną cebulę wysmaż na patelni, dodaj do farszu, wymieszaj. Wykrawaj krążki, nakładaj porcje farszu i formuj pierogi. Pierogi gotuj w osolonym wrzątku do wypłynięcia, i potem jeszcze ok. 2 minuty. Podawaj ze smażoną cebulką.
Twister a la KFC
Twister a la KFC
30 min. 4 średni
Głosów: 16
Zdrowa, warzywna sałatka z soją
Zdrowa, warzywna...
30 min. 2 średni
Głosów: 126
Ziemniaczane bułeczki ze szpinakiem i piersią z kurczaka
Ziemniaczane bułeczki...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Zupa szpinakowa oraz czipsy z szynki prosciutto i paluszki serowe
Zupa szpinakowa oraz...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Pierożki ze szpinakiem i łososiem
Pierożki ze szpinakiem...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 55
Tort makowy
Tort makowy
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 924