Składniki:
Makaron spaghetti, 300g
Pieczarki, 30 dag
Kiełbasa śląska, 1 szt.
Kapary , 1 łyżka
Papryka ostra mielona, 0,5 łyżeczki
Natka pietruszki, 2 łyżki
Bazylia,
Ser żółty,
Pasta z suszonych pomidorów (Marinero), 1 łyżka
Cebula, 1 szt.
Sos boloński z cebulą i bazylią (Winiary),
Oliwa z oliwek, 2-3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Karolina (Krotoszyn)
(Głosów: 45)
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Sos: Zeszklić na oliwie cebulę, dodać pieczarki i kiełbasę - pokrojone w plastry. Smażyć ok. 5 minut. Sos przygotować według opisu na opakowaniu i połączyć z cebulą, pieczarkami i kiełbasą, zagotować. Dodać ostrej papryki, posiekaną natkę pietruszki, pastę z suszonych pomidorów i kapary. Danie posypać startym żółtym serem i kilkoma listkami bazylii.