Przepis konkursowy

SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron spaghetti, 200g
pomidory , 1 puszka
tuńczyk w kawałkach, 1 puszka
cebula, 1 sztuka
oliwa z oliwek, 2-3 łyżki
cukier, szczypta
sól, pieprz, ostra papryka, wg uzania
zioła świeże i suszone (pietruszka, oregano, prowansalskie), wg uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Narol)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Na rozgrzanej oliwie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, kiedy się zeszkli dodaj pomidory z puszki, kilka łyżek oliwy z oliwek i całość gotuj przez chwilę. Dodaj tuńczyka, następnie odrobinę cukru i dopraw sos solą pieprzem, ostrą papryką i ziołami. Sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti.
Artystyczny ład
Artystyczny ład
30-60 min. 2 średni
Głosów: 1099
Cynamonowe pancakes z polewą czekoladową po polsku
Cynamonowe pancakes z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Pomidory pod pierzynką
Pomidory pod pierzynką
30 min. 6 łatwy
Głosów: 60
Truskawkowa pychota
Truskawkowa pychota
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2542
Zwykła pizza Grzesia
Zwykła pizza Grzesia
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Torcik z mascarpone
Torcik z mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 11