Składniki:
makaron spaghetti, 200g
pomidory , 1 puszka
tuńczyk w kawałkach, 1 puszka
cebula, 1 sztuka
oliwa z oliwek, 2-3 łyżki
cukier, szczypta
sól, pieprz, ostra papryka, wg uzania
zioła świeże i suszone (pietruszka, oregano, prowansalskie), wg uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Anna (Narol)
(Głosów: 5)
Na rozgrzanej oliwie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, kiedy się zeszkli dodaj pomidory z puszki, kilka łyżek oliwy z oliwek i całość gotuj przez chwilę. Dodaj tuńczyka, następnie odrobinę cukru i dopraw sos solą pieprzem, ostrą papryką i ziołami. Sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti.