Przepis konkursowy

KOLOROWY TORCIK MASCARPONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
serek mascarpone, 250 ml
śmietana 30%, 250 ml
cukier puder, 2 łyżki
zielona galaretka, 1 opakowanie/ szt.
porzeczki , 1/2 szkl.
wiśnie, 1 szkl.
herbatniki Bonitki, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Mariusz (Humniska)
(Głosów: 6)


Zostań mistrzem kuchni

Dno formy wykładamy herbatnikami układając jeden obok drugiego. Do naczynia wlewamy śmietanę 30 % dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Kolejno dodajemy serek mascarpone, porzeczki i wydrylowane wiśnie. Miksujemy, aby owoce rozbiły się w kremie śmietanowym. Tak przygotowany krem wykładamy na herbatniki i wkładamy na 30 min. do lodówki aby stężał. Galaretę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i wylewamy na krem śmietanowy. Dekorujemy owocami i listkami mięty. Podajemy na zimno prosto z lodówki. SMACZNEGO!!!
Cukinia nadziewana mięsem w sosie pomidorowo-paprykowym
Cukinia nadziewana...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 20
Kasza jaglana a la panna cotta
Kasza jaglana a la...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 1370
Domowa pizza
Domowa pizza
30 min. 4 łatwy
Głosów: 112
Sushi z omletem tamago
Sushi z omletem tamago
30-60 min. 4 średni
Głosów: 62
Jajecznica z mortadelą i cukinią
Jajecznica z mortadelą...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 73
Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika
Filet z kurczaka w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 110