Przepis konkursowy

WOŁOWINA W PIWIE KARMELOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
wołowina, 70dkg
boczek wędzony, 10dkg
cebula, 1 sztuka
marchewka, 2 sztuki
musztarda develey mix, 3 łyżki
tymianek, szczypta
ziele angielskie, 5 ziarenek
liść laurowy, 3 listki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dorota (Konin)
(Głosów: 53)


Zostań mistrzem kuchni

Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć. Wołowinę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę i dodać do boczku z cebulą. Obsmażyć. Do garnka wlać piwo, dodać musztardę i przyprawy. Zagotować. Wrzucić mięso i dusić pod przykryciem około godzinę. 20 minut przed końcem duszenia dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Jeśli sos będzie zbyt rzadki rozmieszać 2 łyżki mąki pszennej w ½ szklanki wody i wlać do sosu. Zamieszać i zagotować. Gotowe. Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego. :)
Rolowane tosty
Rolowane tosty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Smażone plasterki cukinni z farszem
Smażone plasterki...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 73
Leśny mech
Leśny mech
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 69
Domowe DROŻDŻÓWY + cafe LATTE
Domowe DROŻDŻÓWY +...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 20
Sałatka rucollo z sosem musztardowym
Sałatka rucollo z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 36
Miodowa tarta migdałowo-orzechowo-rodzynkowa z sosem pomarańczowym i kiwi
Miodowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1