Przepis konkursowy

SERNIK NA ZIMNO Z MASCARPONE I ŚWIEŻYMI OWOCAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Serek mascarpone , 800 g
Ser twarogowy, 1 kg
cukier puder, 200g
mleko zagęszczone, 300ml
herbatniki, 300g
masło, 180g
żelatyna, 60g
cynamon, 1 łyżka
malina, 20g
borówka amerykańska , 50g
wiśnia bez pestek, 800g
anyż, 1 sztuka
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Paweł (luboń)
(Głosów: 274)


Zostań mistrzem kuchni

Herbatniki kruszymy, zalewamy rozpuszczonym masłem mieszamy z cynamonem formujemy spód w tortownicy odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości wody około 5 minut. Wiśnie gotujemy z cukrem i anyżem dodajemy żelatynę wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy do ostygnięcia. Ser, mleko zagęszczone mieszamy razem wcześniej z ugotowanymi wiśniami dodajemy borówki, maliny wszystko wlewamy do tortownicy odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin. Smacznego!
Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Tajska zupa z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 35
Włoska pizza na cienkim cieście
Włoska pizza na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101
Przepyszny łosoś na szparagach z kolorową salsą
Przepyszny łosoś na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Cygara mielone nadziewane szpinakiem i serem feta
Cygara mielone...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1209
Schabowe zapiekane z oliwkami
Schabowe zapiekane z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Dahl ze smażoną tilapią i sałatką z rukoli
Dahl ze smażoną...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 199