Składniki:
Serek mascarpone , 800 g
Ser twarogowy, 1 kg
cukier puder, 200g
mleko zagęszczone, 300ml
herbatniki, 300g
masło, 180g
żelatyna, 60g
cynamon, 1 łyżka
malina, 20g
borówka amerykańska , 50g
wiśnia bez pestek, 800g
anyż, 1 sztuka
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min.
porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor:
Paweł (luboń)
(Głosów: 274)
Herbatniki kruszymy, zalewamy rozpuszczonym masłem mieszamy z cynamonem formujemy spód w tortownicy odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości wody około 5 minut.
Wiśnie gotujemy z cukrem i anyżem dodajemy żelatynę wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy do ostygnięcia. Ser, mleko zagęszczone mieszamy razem wcześniej z ugotowanymi wiśniami dodajemy borówki, maliny wszystko wlewamy do tortownicy odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.
Smacznego!