Przepis konkursowy

KOCIE OCZKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja, 4
margaryny, 250g
mąki pszennej, 350g
cukru, 175g
wody, 6 łyżek
kakao, 3 łyżki
proszku do pieczenia, 1,5 łyżeczki
biszkopty okrągłe, 2 paczki
Miód wielokwiatowy, 2 łyżki
dżem wiśniowy, 0,5 słoika
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Ilona (Borek Wielkopolski)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Margarynę przełożyć do rondelka,dodać miód,cukier waniliowy,kakao,wodę,całość zagotować cały czas mieszając.Po zagotowaniu przestudzić.Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywną pianę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do wystudzonej masy dodać żółtka i zmiksować, gdy składniki się połączą dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksować do uzyskania jednolitego ciasta. Na koniec do masy wmieszać pianę z białek. Biszkopty sklejać po dwa dżemem (jeden biszkopt smarować dżemem i przykrywać drugim). Blachę do pieczenia o wymiarach 21×26 cm wyłożyć papierem, wylać połowę ciasta, na cieście poukładać biszkopty sklejone dżemem (w równych rzędach, obok siebie). Na biszkopty wylać drugą część ciasta. Ciasto piec około 50 minut w temp. 180 stopni. Upieczone ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem bądź polać polewą czekoladową.
Sos do spaghetti
Sos do spaghetti
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 54
Tartaletki z musem malinowym
Tartaletki z musem...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 992
Kokosowy pudding chia z musem bananowym i wiśniami
Kokosowy pudding chia...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Jesienna sałatka z nutką egzotyki
Jesienna sałatka z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1589
Amerykańskie naleśniki z owocami
Amerykańskie naleśniki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1