Przepis konkursowy

WIEŻA WOŁOWA-TATAR Z DODATKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mięso wołowe, 200g
cebula, 2 szt
jajka, 2 szt
ogórek kiszony, 3 szt
pieczarka marynowana/grzybki marynowane, 3 szt
przyprawa w płynie np. Maggi, 2 łyżki
kiełki np.brokuła/rzodkiewki, 10 g
czosnek świeży, 3 ząbki
sól,pieprz,olej,majeranek,sos sojowy/balsamiczny, do smaku
masło, 0,5 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (BISKUPICE WLKP.)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso zmielić na maszynce na bardzo małej tarczy(najmniejsze oczka). Przyprawić: 1 żółtko+sól+pieprz+olej+przyprawa i wg uznania inne-odstawić do lodówki. Posiekać 2 cebule i 2 ogórki kiszone. Podzielić mięso na 3 części i uformować kształt koło(można skorzystać z foremki do np.pierników). Na przemian układać przygotowane: mięso-cebula-mięso-ogórek-mięso. Brzegi obłożyć, cieniutko skrojonym w przekroju,pozostałym ogórkiem. Na wierzch ułożyć świeżo posiekany i delikatnie zeszklony czosnek. Dodatki na talerz: pieczarki/grzybki marynowane, kiełki,sos balsamiczny lub sojowy oraz dodatkowe żółtko.
Tort chałwowy
Tort chałwowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Makaron ze szpinakiem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Szpinakowe słońce na francuskim cieście
Szpinakowe słońce na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 78
Jesienny krokiet
Jesienny krokiet
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Beza Pavlovej w 2 wariantach
Beza Pavlovej w 2...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 30
Przekładana kostka cappuccino
Przekładana kostka...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 31