Przepis konkursowy

ZUPA KREM Z PORÓW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
bulion, 1 litr
czosnek, 1-2 ząbki
cebula, 1 szt
gałązka selara naciowego, 1 gałązka
szczypiorek , 2 łyżki drobno pokrojonego
ziemniaki (potarte), 200 gram
śmietana do zup, 220 gram
Serek topiony śmietankowy Hochland, 2 trójkonty
pora (tylko części białe), 3 szt
przyprawy sól ,pieprz,, w/g uznania
groszek ptysiowy, jak kto lubi
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Teresa (Mysłowice)
(Głosów: 197)


Zostań mistrzem kuchni

Roztopić masło klarowane, dodać posiekane 2 ząbki czosnku, pokrojony seler naciowy,cebula pokrojona w kostkę i pory wszystkie produkty podsmażyć aż do zeszklenia do warzyw dodać starte na tarce ziemniaki i podsmażyć z 5 minut. Następnie wszystko zalać bulionem - gotować 20 minut .Następnie wszystko zmiksować i dodać pokrojony drobno serek dodać śmietanę i przyprawy .Podawać z kulkami ptysiowymi . Posypać szczypiorkiem. Smacznego.
Deser jogurtowy
Deser jogurtowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1206
Tiropsomo, czyli greckie bułeczki z fetą
Tiropsomo, czyli...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 50
Czekoladowe Muffiny z kremem
Czekoladowe Muffiny z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4020
Makaron z wątóbką
Makaron z wątóbką
30-60 min. 4 średni
Głosów: 40
Biszkopt z malinami i chałwą pod cytrynową pianką
Biszkopt z malinami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3977
Stek z tuńczyka na szpinaku
Stek z tuńczyka na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4007