Składniki:
pierś kurczaka, 500 g
oliwa z oliwek, 4 łyżki
miód , 1 łyżka
musztarda z curry, 2 łyżeczki
musztarda francuska, 2 łyżeczki
sól, 1/3 łyżeczki
pieprz, 1/3 łyżeczki
tymianek, 1/3 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Magdalena (Warszawa)
(Głosów: 17)
Pierś umyj, oczyść i osusz.
Przygotuj małe naczynie żaroodporne (bez przykrycia) na dno wlej oliwę z oliwek.
Pierś posól i popieprz.
Musztardy, miód i tymianek połącz w jednolity sos.
Przyprawioną pierś kładziemy do przygotowanego wcześniej naczynia i zalewamy sosem.
Do nagrzanego piekarnika do 180oC wsadzamy naczynie i pieczemy 45min.
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy na kilka minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami np. mix sałat z sosem włoskim.