Składniki:
makaron pełnoziarnisty , 150 g
mrożony szpinak, 200 g
ser feta, 170 g
tuńczyk w oleju, 1 puszka
jogurt naturalny, 50 g
pieprz, do smaku
czosnek granulowany , do smaku
pomidor, 1/4
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Gabriela (Nowy Sącz)
(Głosów: 3502)
Gotujemy makaron al dente (ok 9 min.). Rozmrażamy szpinak na patelni doprawiając pieprzem. Z tuńczyka odlewamy część oleju, resztę wrzucamy na małą patelnię podpiekając(ok.5 min.). Gdy już szpinak się rozmrozi, a makaron ugotuje to wrzucamy makaron na patelnię do szpinaku i razem na małym ogniu podpiekamy, dodając drobno posiekanego pomidora. Ser feta kroimy w kawałki. Do makaronu, szpinaku i pomidora dodajemy resztę składników: tuńczyka podpieczonego, ser feta, jogurtu naturalnego, doprawiamy do smaku. Smażymy to wszystko jeszcze ok. 5 min. I gotowe.:D
Smacznego!