Przepis konkursowy

AROMATYCZNY PSTRĄG W ZIOŁACH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
świeży pstrąg, 2 szt
masło, 4 łyżki
cytryna, 0,5
czosnek, 2 ząbki
świeża pietruszka, 1 pęczek
sól morska lub himalajska, do smaku
tymianek, pieprz cytrynowy i kolorowy pieprz świeżo zmielony PRYMAT, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anita (Malbork)
(Głosów: 148)


Zostań mistrzem kuchni

Świeżego pstrąga dokładnie wyczyścić, umyć i osuszyć.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Masło wymieszać na jednolitą papkę z posiekaną pietruszką. 1 ząbek czosnku obrać a drugi zostawić w łupince, cytrynkę sparzyć i pokroić w plastry. Osuszonego pstrąga oprószyć w środku i na zewnątrz solą,pieprzem i tymiankiem. Zewnętrzną stronę ponacinać i wypełnić masłem pietruszkowym. Do środka rybki wrzucić obrany i przekrojony na pół ząbek czosnku. Skropić pstrąga cytryną. Na wierzch położyć drugi ząbek czosnku przekrojony na pół ale w łupince. Przykrywamy naczynie pokrywką lub folią aluminiową.Odstawić na pół godz. do lodówki, po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175*C i pieczemy ok 15-20 min. Smacznego.
Nadziewane jabłuszka z musli
Nadziewane jabłuszka z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Sałatka z gruszką i kozim serem
Sałatka z gruszką i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Tarta szpinakowa
Tarta szpinakowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 121
Rafaello
Rafaello
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Ciasto jabłkowo-jogurtowo-śmietanowe
Ciasto...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 29
Dorsz, topinambur, rydze, brukselka
Dorsz, topinambur,...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 21