Przepis konkursowy

NAJPROSTSZY CHLEB DOMOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciepła woda, 1 litr
świeże drożdże, 50 gram
mąka pszenna, 1 kilogram
otręby pszenne, 4-5 łyżek
sól, 1 łyżka
oliwa z oliwek Soleada, 4 łyżki
opcjonalnie cały kminek, 2-3 łyżki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Wioleta (Ogrodzieniec)
(Głosów: 31)


Zostań mistrzem kuchni

Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać mąkę i mieszać aż powstanie jednolita masa. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia przez 30-40 minut. Po wyrośnięciu przemieszać i przelać do podłużnej formy wysmarowanej oliwką i posypanej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu wyjąć z formy na kratkę i posmarować chleb zimną wodą. Wystudzić. Smacznego.
Nadziewane papryki
Nadziewane papryki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 341
Carpaccio wołowe
Carpaccio wołowe
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6
Cannelloni z mięsem i szpinakiem
Cannelloni z mięsem i...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 48
Torcik czekoladowo-malinowy z mascarpone
Torcik...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4032
Amerykany  Krzysia!
Amerykany Krzysia!
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 104
TORCIK CAPPUCCINO
TORCIK CAPPUCCINO
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 18