Przepis konkursowy

PIERŚ Z ROZMARYNEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
piersi kurczaka, 2
cukinia, 1
śmietana, 30%
bulion kostka, 1
pieprz,
sól,
świeży rozmaryn,
makaron,
olej, 2 łyżki
świeża bazylia,
woda, 1 szklanka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Głogów)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Lekko podsmażona pierś odkładamy do miseczki. Do nagrzanej patelni wlewamy szklankę wody i 1 kostkę bulionu. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się bulionu. Składniki gotujemy pod przykryciem do czasu aż cukinia będzie miękka. Dodajemy lekko podsmażoną pierś i gotujemy do 5 min pod przykryciem na małym ogniu. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy sola , pieprzem wg uznania. (można dodać również przyprawy typu kucharek) na koniec wg intensywności smaku dodajemy rozmaryn. Gotujemy makaron mogą być kokardki, penne, typowy do spaghetti. Dekorujemy świeża bazylia.
Chrupiące ziemniaczki z kurczakiem na patelni
Chrupiące ziemniaczki...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4268
Stek z tuńczyka w skorupce z pieprzu, podany z bobem i rakami, emulsją z szampana i pianą z mleka kokosowego
Stek z tuńczyka w...
30-60 min. 2 trudny
Głosów: 208
Mascarponowa przyjemność
Mascarponowa przyjemność
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Tuńczyk w kopercie
Tuńczyk w kopercie
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 78
Glazurowane pałeczki z kurczaka z ostrą papryką i miodem
Glazurowane pałeczki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Kurczak w sosie słodko kwaśnym
Kurczak w sosie słodko...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3