Przepis konkursowy

KRUCHE CIASTECZKA Z DŻEMEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 30 dag
masło, 20 dag
cukier puder , 10 dag
jajka , 1 żółtko
śmietana 18%, 2 łyżki
aromat śmietankowy, 1 łyżeczka
dżem, 1/2 słoika
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Patrycja (Ostrów Wielkopolski)
(Głosów: 18)


Zostań mistrzem kuchni

Z mąki, masła, cukru, żółtka, śmietany i soli zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Stolnicę posypać mąką. Rozwałkować ciasto i wycinać kształty ciasteczek. W co drugim zrobić mniejszą dziurkę lub dowolny kształt foremkę. Pełne kółka smarować dżemem, przykryć ciastem z wyciętym środkiem i dobrze zlepić boki. Piec około 10-15 minut w temp. 180 st.
Tarta z kurczakiem
Tarta z kurczakiem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3509
Szaszłyki po japońsku
Szaszłyki po japońsku
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3813
Bezowiec inaczej
Bezowiec inaczej
30-60 min. 8 średni
Głosów: 203
Kotlety z jajek
Kotlety z jajek
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1078
Tort bezowy ze świeżymi figami
Tort bezowy ze...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1562
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Roladki drobiowe ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 24