Przepis konkursowy

JAGLANE ZDROWE BABECZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kasza jaglana, 50 g
jaja Ale Jaja, 2
Jogurt naturalny typu greckiego Tolonis, 100 g
maliny, garść
jagody, garść
gruszka, 1/4
brzoskwinia, 1/4
laska wanilii, 1/4
cynamon, łyżeczka
miód, łyżeczka
płatki migdałowe, garść
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Bielawa)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę jaglaną gotujemy na małym gazie (można dodać korę cynamonu). Białka ubijamy. Do przestudzonej kaszy dodajemy żółtka, jogurt, cynamon, miód, wanilię. Mieszamy. Dodajemy białko, mieszamy. Dwie małe foremki wykładamy papierem do pieczenia. Nalewamy masę do połowy. Do jednej dodajemy maliny i jagody, do drugiej cząstki brzoskwini i gruszki. Zalewamy resztą masy. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 40 min (w zależności od piekarnika), aż brzegi będą chrupkie i przyrumienione.
Pierś kaczki z glazurą jabłkową w sosie pomarańczowym
Pierś kaczki z glazurą...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 38
Warzywne placki z cukinią
Warzywne placki z cukinią
30 min. 4 łatwy
Głosów: 51
Placki ziemniaczane z polskimi jabłkami
Placki ziemniaczane z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Ciasteczka samo zdrowie
Ciasteczka samo zdrowie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Szarlotka z polskich jabłek
Szarlotka z polskich...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 343
Orientalny kurczak z kuskusem i warzywami
Orientalny kurczak z...
30 min. 4 średni
Głosów: 140