Przepis konkursowy

JAGLANE ZDROWE BABECZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kasza jaglana, 50 g
jaja Ale Jaja, 2
Jogurt naturalny typu greckiego Tolonis, 100 g
maliny, garść
jagody, garść
gruszka, 1/4
brzoskwinia, 1/4
laska wanilii, 1/4
cynamon, łyżeczka
miód, łyżeczka
płatki migdałowe, garść
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Bielawa)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę jaglaną gotujemy na małym gazie (można dodać korę cynamonu). Białka ubijamy. Do przestudzonej kaszy dodajemy żółtka, jogurt, cynamon, miód, wanilię. Mieszamy. Dodajemy białko, mieszamy. Dwie małe foremki wykładamy papierem do pieczenia. Nalewamy masę do połowy. Do jednej dodajemy maliny i jagody, do drugiej cząstki brzoskwini i gruszki. Zalewamy resztą masy. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 40 min (w zależności od piekarnika), aż brzegi będą chrupkie i przyrumienione.
Ryż carry z kiełbasą - szybkie studenckie danie
Ryż carry z kiełbasą -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Tort bezowy z malinami, serkiem mascarpone pod chmurką z czekolady
Tort bezowy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 1
Sernik grecki
Sernik grecki
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
SŁODKI PAJĄCZEK-TORCIK TIRAMISU
SŁODKI PAJĄCZEK-TORCIK...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 28
Kurczak w cieście z sosem czosnkowym
Kurczak w cieście z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3987
Makaron z brokułami i kiełbasą żywiecką
Makaron z brokułami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3