Składniki:
jaja, 8 szt
mąka, 8 łyżek
cukier, 8 łyżek
proszek do pieczenia, 1 łyżka
olej, 2 łyżki
śnieżki, 2 sztuki
biała czekolada, 1 szt
maliny, 20 dag
wiórki kokosowe, 20 dag
wrzątek, 0,25 szkl
żelatyna, 2 łyżki
cukier puder, do smaku
polewa, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor:
Agnieszka (Pustyny)
(Głosów: 5)
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy i przekrawamy na 2 części. Warstwa kokosowa: Śnieżki przyrządzamy jak napisane na opakowaniu, pod koniec wsypujemy cukier, zimną roztopioną czekoladę, wiórki kokosowe, letnią żelatynę. Mieszamy. Biszkopt przekładamy masą, wbijamy w nią maliny i wyrównujemy łyżką. Ciasto dekorujemy polewą.