Składniki:
jogurt naturalny, 300 g
serek mascarpone, 1 opakowanie
musli z suszonymi owocami, 1 opakowanie
dwie łyżki orzechów laskowych,
rodzynki,
żurawina ,
orzechy włoskie,
migdały,
jabłka , 4 sztuki
cynamon , pół łyżeczki
miód , 2 łyżki
4 długie wykałaczki,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Dorota (Dygowo)
(Głosów: 3)
Jabłka umyć. Z górnej części jabłka zrobić wgłębienia, a później ją odciąć i uformować kwiatek. Z pozostałej części jabłka wyciąć miąższ. Z serka mascarpone i jogurtu zrobić krem, dodać do niego cynamon i miód. Napełnić kremem jabłka, dodać musli, orzechy, migdały, żurawinę. Na wykałaczki nałożyć kwiatki i wbić do jabłka.
SMACZNEGO!